ژاک دریدا، واسازی و تئاتر

توضیحات دوره

:

این دوره شامل 4 جلسه 2 یا 3 ساعته خواهد بود. در این دوره از مبادی مفاهیم کلیدی فلسفه دریدا در هستی‌‌شناسی و معرفت‌شناسی آغاز خواهیم کرد و سپس به سوی خوانش‌ها و تفسیرهای ممکن از متون او درباره تئاتر خواهیم رفت. انبوهی از کژفهمی‌ها و دژباوری‌هایی که درباره فلسفه دریدا وجود دارد را بازنگری و واسازی خواهیم کرد و پس از بارآوردن بستری مناسب به سنجش آرای او در نسبت با عمل در تئاتر خواهیم پرداخت. ساختار فهم بشر، حافظه، یادگیری، تجربه، آگاهی، زبان، متن، نظریه، عمل ساحت‌هایی است که دریدا درباره آن‌ها شک کرده است و در نهایت به قضاوت درباره ریشه‌ها و دلایل کژفهمی‌های موجود در سنت متافزیک غربی پرداخته است. درنگ‌ها و دغدغه‌های دریدا در مبادی معرفت‌شناسی و هستی‌شناسی غربی، تأثیرات زیادی بر شیوه‌ها و درک امکان قضاوت و شناخت در بستر معرفت بشری داشته است. آنچه او واسازی (Decunstruction) نامیده است برای سالیان محل مناقشات زیادی بوده است که منجر به ایجاد توهمات و افسانه‌هایی در حاشیه‌ فلسفه او شده است. هرچند ممتنع به‌نظر می‌رسد اما نزدیک شدن به ایده‌های اساسی و نیت‌های دریدا می‌تواند امکانات تازه‌ای را به زیبایی‌شناسی عملی و نظری در تئاتر پیشنهاد کند. این دوره با تأمل در آرای دریدا، متون او و شارحانش، دریدا را در نسبت با تئاتر و ادبیات نمایشی واسازی خواهد کرد. 

مشاهده بیشتر

شرایط دوره

  • 20 درصد هدیه شهر فلسفه ایران برای دانشجویان
    امکان پرداخت شهریه در 2 قسط فراهم است 

مدرس

سعیدرضا خوش شانس
دکتری تخصصی فلسفه هنر
  • 1 دوره

ادبیات نمایشی، دراماتورژی، مطالعات اجرا، فلسفه هنر و زیبایی‌شناسی، نقد هنر و حوزه‌های نظری هنر و فلسفه

480000
  • تاریخ شروع
  • مدرسسعیدرضا خوش شانس
  • تعداد جلسات4 جلسه
  • نوع برگزاریحضوری - آنلاین
  • دستاورد نهایی دورهآشنایی با تئاتر در نگاه ژاک دریدا آشنایی با دراماتورژی واسازانه (Decunstractive Dramaturgy) آشنایی با درام و تراژدی در آرای ژاک دریدا درک صحیح از مفهوم واسازی (ساختارشکنی، ساخت‌گشایی) در هنر خاصه تئاتر آشنایی با تأثیر نگرش دریدا در شکل‌گیری تئاتر نامتعارف اواخر قرن بیستم مفهوم متن در فلسفه دریدا چه نسبتی با متون دراماتیک (نمایشنامه) می‌تواند داشته باشد؟
  • منابعخوش‌شانس، سعیدرضا (1400)، دراماتورژی سپید: درآمدی بر دراماتورژی واسازانه. نشر یکشنبه رویل، نیکولاس (1388)، ژاک دریدا، ترجمه پویا ایمانی، نشر مرکز. دولی، مارک و... (1400)، فلسفه دریدا، ترجمه: نادر خسروی، نشر مرکز. خبازی کناری، مهدی (1398)، زیبایی‌شناسی‌زدایی، نشر سیاهرود. خبازی کناری، مهدی (1398)، دیفر(ا)نس، نشر سیاهرود. آثار دریدا: نوشتار و تفاوت حاشیه‌‌های فلسفه ناقوس غزا درباره گراماتولوژی